باران بصیرت

علمی ، فرهنگی و سیاسی

باران بصیرت

علمی ، فرهنگی و سیاسی

حمایت آشکار از تجاوز


تنها راه پایان یافتن بحران یمن راه‌حل سیاسی است

 

وزیر امور خارجه گفت: ایران چند روز بعد از آغاز بحران یمن، در طرحی چهار ماده ای خواستار آتش بس فوری، ارسال کمک های بشردوستانه ، گفت و گوی یمنی - یمنی و تشکیل حکومتی فراگیر شد.  محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به بلغارستان در جمع خبرنگاران در خصوص تلاش آمریکا برای تصویب یک قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت سازمان ملل گفت: آنچه که ایالات متحده در همکاری با بعضی کشورها انجام داد، نشان دهنده عمق وقاحت برای پوشاندن جنایاتی است که خودش در آن شریک است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: شب گذشته ما شاهد یک نمایش زشت در شورای امنیت بودیم، نمایش حمایت از تجاوز، که آبروی شورای امنیت را می برد و نقش آن را به عنوان ارگان مسئول حفظ امنیت به حامی متجاوز تغییر می دهد، دستگاهی که از کودک کشان حمایت می کند. با اینکه آن ها در تلاش برای تصویب این قطعنامه به نتیجه نرسیدند، سابقه بسیار بدی را بر سوابق شورای امنیت اضافه کردند که باعث تاسف است.

ظریف با اشاره به جنگ یمن و راه حل های پایان آن تصریح کرد: چند روز دیگر جنایت جنگی عربستان در یمن چهار ساله می شود، اقدامی که در ابتدا فکر می کردند در دو سه هفته تمام می شود و می توانند مقاومت مردم یمن را سرکوب کنند، اما یک گرداب برای خودشان ایجاد کردند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران یمن اعلام کرد که تنها راه پایان یافتن بحران یمن راه حل سیاسی است.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه اظهار کرد: ایران چند روز بعد از آغاز بحران یمن، طرحی چهار ماده ای اعلام کرد و به موجب آن خواستار آتش بس فوری، ارسال کمک های بشردوستانه ، گفت و گوی یمنی - یمنی و تشکیل حکومتی فراگیر شد.

ظریف گفت: این پیشنهاد ایران چهار سال قبل ارائه شد و اکنون بعد از کشتار میلیون ها انسان  بی گناه و فجایع بی شمار که سعودی ها و آمریکا عامل آن هستند هیچ راهی جز راه حل سیاسی که ما پیشنهاد کردیم وجود ندارد.

وی درباره رفع مشکلات بانکی با اروپا نیز گفت: برای اینکه کشورهای اروپایی امکان این را داشته باشند که فشارهایی که توسط خزانه داری آمریکا به آنها وارد شده و مانع شود که کشورهای اروپایی تعهداتشان را اجرا کنند، برای عبور از این موانع راه حل های مختلفی توسط اروپایی ها دنبال شده که یکی از آنها روشی است که در ایتالیا عملی شد و اعتبار پنج میلیارد دلاری که توسط دولت این کشور به کسانی که می خواهند با ایران تجارت داشته باشند تخصیص داده می شود، مدل مشابهی در فرانسه اعلام شده و در حال انجام است.

ظریف ادامه داد: یکی دیگر از راه حل ها، بانکهایی هستند که ارتباطی با آمریکا و با سیستم دلار نداشته باشند که بانک یورویی است. این راهکارهایی است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا به دنبال آن هستند. از مباحثی که ما با اعضای اتحادیه بخصوص سه عضو برجام داشتیم استفاده از روش های مختلف است که بتوانند زمینه را برای همکاری فراهم کنند.

وزیر خارجه درباره سطح پایین مراودات تجاری با حوزه بالکان هم گفت:  روش های مختلفی برای افزایش سطح روابط وجود دارد، متاسفانه حوزه بالکان هم در سیستم دولتی ما و هم بخش خصوصی ما مغفول بوده و به آن توجه زیادی نشده است. در این سفر  میزان استقبال از بخش خصوصی را دیدید، زمینه بسیار گسترده ای برای همکاری وجود دارد. در گذشته روابط ما با یوگسلاوی سابق نزدیک به یک میلیارد دلار بوده که اکنون این روابط با کل یوگسلاوی سابق به ٢٠٠ میلیون دلار رسیده و با صربستان به زیر ٢٠ میلیون دلار رسیده است. روابط اقتصادی یک شبه شکل  نمی گیرد و فرصتی برای بخش خصوصی است.

وی با اشاره به سفر به منطقه بالکان و شرق اروپا گفت: منطقه بالکان و شرق اروپا حوزه هایی هستند که هم دارای زمینه های تاریخی با ایران هستند و هم ما روابط سیاسی و اقتصادی با این کشورها داریم، دیروز و امروز جلسات خوبی با مقامات صربستان داشتم و فردا در صوفیا برنامه های خوبی داریم، بخصوص در حوزه تجاری برنامه های خوبی هم در بلگراد بود و جلسه خوبی بین کارآفرینان ٢ کشور برگزار شد و در صوفیا نیز جلسه مشابهی خواهد بود و همینطور در ادامه سفر.

ظریف عنوان کرد: زمینه های همکاری ما در حوزه های مختلف با این کشورها بسیار زیاد است و امکان توفیق و پیشرفت هم بسیار زیاد است. در صربستان در مورد حوزه های دیگر همکاری بخصوص حوزه همکاری بانکی، دفاعی و گردشگری گفت‌وگوهای خوبی داشتیم و امیدوارم در بلغارستان نیز علاوه بر روابط دوجانبه که در حال حاضر ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد بتوانیم در همه زمینه ها همکاری کنیم.  

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد