باران بصیرت

علمی ، فرهنگی و سیاسی

باران بصیرت

علمی ، فرهنگی و سیاسی

شاهان سعودی در وحشت


وحشت آل سعود از اقدام انصارالله به شلیک موشک به کاخ یمامه در ریاضرأی الیوم با اشاره به سخنرانی دبیرکل جنبش انصارالله یمنمبنی بر اینکه هدف بعدی بمباران یمنی‌ها چه بسا امارات خواهد بود، نوشت: بمباران کاخ یمامه در ریاضبه دست حوثی‌ها (انصارالله) باعث ایجاد ترس و وحشت در میان مقامات عربستان شده است؛ زیرا آنها این جنگ را یک بازی نظامی می‌دانستند؛ اما اکنون این جنگ به داخل خانه‌هایشان کشیده شده است.

به نوشته روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز می‌شود، حوثی‌ها دیروز کاخ یمامه در ریاض را با موشک‌های بالستیک بمباران کردند. به نظر می‌رسد عملیات بمباران (حوثی‌ها) به منزله تشدید جنگ و اقدامی تاکتیکی است تا عربستان ذخایر موشک‌های پاتریوت خود را از دست بدهد. حوثی‌ها دیروز از شلیک یک موشک از نوع برکان 2 اچ، به سوی یمامه در ریاض خبر دادند. آن هم زمانی که مقامات عربستان در حال برگزاری یک نشست بودند. عربستان اعلام کرد این موشک را قبل از برخورد به هدف، رهگیری کرده است. این در حالی است که فرماندهان انصارالله در یمن تاکید می‌کنند، پس از شلیک موشک از مسافت هزار کیلومتری، این موشک به هدف خورده است.

شلیک این موشک هم زمان با هزارمین روز جنگ «طوفان قاطعیت» به فرماندهی عربستان علیه یمن صورت گرفت و حوثی‌ها خواستند یک شوک روحی به عربستان وارد کنند. نتیجه عملیات شلیک موشک به ریاض، موفقیتیگان موشکی یمن در هدف گیری دقیق است.

عربستان تاکید می‌کند این موشک را رهگیری کرده است، در حالی که روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز تاکید کرده بود موشکی که اوایل ماه گذشته، فرودگاه خالد را در ریاض هدف قرار داد، بر خلاف اظهارات مقامات عربستان و آمریکا، به هدف اصابت کرد.

رأی الیوم در ادامه نوشت: حوثی‌ها دیروز با شلیک موشک جدید، دستاوردهای جنگی برای خود محقق کردند و باعث شدند عربستان بسیاری از موشک‌های پاتریوت را برای رهگیری موشک‌های بالستیک و در نتیجه ذخایر این موشک را از دست بدهد که از دست دادن این ذخایر به راحتی قابل جبران نیست. عربستان به هفت تا ده موشک پاتریوت نیاز دارد تا بتواند هر کدام از موشک‌های بالستیک را رهگیری کند. ارزش هر موشک پاتریوت بین 4 تا 7 میلیون دلار است.

حوثی‌ها موفق شدند، ترس و وحشت را به داخل عربستان منتقل کنند و پس از بمباران فرودگاه ریاض، این حوثی‌ها هستند که موفق شدند کاخ (یمامه) را هدف قرار دهند و این باعث وحشت مقامات عربستان شده است. افرادی که بنا به اظهارات فرماندهانشان گمان می‌کردند جنگ یمن یک گشت و گذار نظامی است و اکنون پس از سه سال، این جنگ به داخل خانه‌هایشان هم کشیده شده است.

رأی الیوم در پایان نوشت: پس از بمباران، عبدالملک الحوثی، دبیرکل جنبش انصارالله در تلویزیون یمن حاضر شد و به مقامات عربستان وعده داد، در پاسخ به هدف قرار دادن یمنی‌ها و زیر ساخت‌های این کشور، تاسیسات عربستان را هدف قرار خواهد داد. این نخستین بار است که عبدالملک الحوثی، از هدف قرار دادن زیر ساخت‌های مختلف بدون هیچ استثنایی صحبت می‌کند. وی همچنین تهدید کرد ابوظبی را بمباران خواهد کرد و چه بسا این شهر امارات هدف آینده حوثی‌ها (برای بمباران) باشد.

 

حضور رهبر درجبهه های حق علیه باطل

رهبر معظم انقلاب در اولین روزهای جنگ ایران و عراق ، راهی جبهه ها شد تا به رزمندگان اسلا م  روحیه دهد و سال 59 را تا آخر ودوماه از سال شصت را در جبهه و در منطقه اهواز و دزفول و حول و حوش میدان جنگ و مختصری هم در غرب  حضور داشتند.

ایشان درباره اولین حضورشان در جنگ تحمیلی عنوان کردند:در اوایل جنگ چون احساس کردم که نیروهای نظامی ما بسیار کم و ضعیف هستند، برای این که بتوانیم همان هایی را که هستند روحیه بدهیم و افراد دیگری از مردم را دعوت کنیم که به آن ها کمک کنند، من از امام اجازه گرفتم و به جبهه رفتم. حدود یک هفته ای از جنگ می گذشت که من به اهواز رفتم، چون دشمن نزدیک اهواز بود.

به تازگی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی  تصویری از رهبر معظم انقلاب در جبهه های حق علیه باطل منتشر شده که نشان  می دهد، ایشان  در حالگفتگوی رودررو با رزمندگان در دوران دفاع مقدس هستند.


سیاست دوگانه آمریکا در برخورد با واژه تروریسم


هافینگتن‌پست: آمریکا از طرفی تعهد خود به حقوق بشر را جار می‌زند، از طرف دیگر از دیکتاتور‌ها حمایت می‌کندروزنامه آمریکایی هافینگتن پست در مقاله‌ای پایگاه اینترنتی خود نوشت: اشاره معروف هری ترومن به «سوموزا»، دیکتاتور نیکاراگوئه، «بله، او حرامزاده است، اما آدم ماست» نشاندهنده دوستی آمریکا با دیکتاتور‌های ظالم است و درکی درست و دقیق از شیوه شکل‌گیری سیاست خارجی آمریکا در قبال کشور‌های جهان سوم در دوران پس از جنگ جهانی دوم به دست می‌دهد. آمریکا همواره تعهد خود را به حقوق بشر در بوق و کرنا می‌کند و می‌گوید یک دولت نمونه است، اما از طرفی از دیکتاتور‌هایی حمایت می‌کند که فقط می‌توانند در کوتاه‌مدت ثبات داشته باشند و منافع اقتصادی و نظامی آمریکا را تأمین کنند. آمریکا در خلیج فارس و در برخورد با ایران و عراق این مسیر را دنبال کرده است و در خصوص عربستان سعودی، حتی حمایت خود را دو برابر کرده است.

در این مقاله آمده است: آمریکا پس از تبانی با سرویس اطلاعاتی انگلیس (ام آی ۶) سال ۱۹۵۳ و سرنگونی محمد مصدق، نخست وزیر وقت ایران، و بازگرداندن محمد رضا به قدرت، پلیس مخفی ظالمی را برای وی به وجود آورد و تسلیحات نظامی پیشرفته‌ای به شاه ایران فروخت و با افتخار اعلام کرد که پادشاه ایران ژاندارم منطقه خلیج فارس است؛ اما آمریکا موارد نقض حقوق بشر و حکومت ظالمانه وی را نادیده گرفت. شاه به سبب برخورداری از حمایت واشنگتن به ظالمی تبدیل شد که ظلمش روز افزون بود و مردم ایران هم به نوبه خود سیاست‌های وی را به آمریکا نسبت می‌دادند تا اینکه انقلاب رخ داد و ایرانی‌ها شاه را سرنگون کردند و خشم خود را علیه آمریکا به منصه ظهور رساندند.

پس از جریان گروگانگیری در تهران (تسخیر لانه جاسوسی آمریکا)، آمریکا که به ژاندارم جدید در منطقه نیاز داشت، صدام را در آغوش کشید. صدام به جایگاهی رسانده شد که به متحد آمریکا تبدیل شد؛ آمریکا به صدام اطلاعات نظامی و سلاح‌های کشتار جمعی فروخت تا از آن‌ها علیه ایران استفاده کند؛ روزنامه واشنگتن پست، یکی از پرفروش‌ترین روزنامه‌های آمریکایی، با سفیر صدام در آمریکا مانند نماینده یک دولت روشنفکر برخورد می‌کرد. صدام که از حمایت آمریکا مطمئن شده بود، ظلم خود را تشدید کرد. وی از سلاح‌های کشتار جمعی علیه مردم کرد عراق استفاده، جمعیت اکثریت شیعه را در این کشور سرکوب و به کویت تجاوز کرد؛ اما پس از آنکه صدام منافع نفتی آمریکا را در عربستان سعودی به خطر انداخت، آمریکا چاره‌ای نداشت جز آنکه جنگی پرهزینه را علیه وی شروع کند.

پس از سرنگونی صدام، آمریکا دولت شیعه را در بغداد محتاطانه در آغوش کشید تا نفوذ ایران را در عراق و در منطقه مهار و جنگ خود را با داعش تشدید کند؛ اما روابط خصمانه کنونی آمریکا با ایران و عراقی که با ایران ارتباط نزدیکی دارد، باعث شده است دولت ترامپ حمایت خود را از پادشاه سلمان و پسرش، شاهزاده محمد افزایش دهد. دونالد ترامپ در نخستین سفر خارجی خود به عربستان سعودی رفت تا حمایت خود را از پادشاه سلمان به همه نشان و فروش تسلیحات به این کشور را افزایش دهد و همکاری‌های آمریکا را با عربستان سعودی در جنگ یمن و سایر کشور‌های منطقه تحکیم بخشد. جرد کوشنر، داماد ترامپ و «سزار» خاورمیانه، چندین بار با محمد بن سلمان دیدار کرده‌اند، این دو پیوند‌های محکمی دارند.

ترامپ به تازگی اعلام کرده است که پادشاه سلمان می‌داند چه کار می‌کند؛ وی همچنین گفته است که سلمان از حمایت کامل آمریکا برخوردار است. به علاوه، رئیس جمهور آمریکا و تیمش حمله‌ای تند علیه ایران -دشمن منطقه‌ای عربستان سعودی و اسرائیل- به راه انداخته است.

هافینگتن پست در ادامه نوشت: آیا آل سعود، به ویژه محمد بن سلمان، «حرامزاده» جدید ما آمریکایی‌هاست یا اینکه محمد بن سلمان یک اصلاح‌طلب دموکراتیک است که شایستگی حمایت کامل آمریکا را دارد. آیا پادشاه سلمان و محمد بن سلمان یا به طور کلی آل سعود، حاکمان روشنفکری هستند؟ آیا آن‌ها ایجادکنندگان نهاد‌ها در این کشور، به ویژه حکومت قانون و قوه قضائیه مستقل هستند؟ آیا آن‌ها مسلمانان متعهدی هستند که عدالت را محور اصلی اسلام می‌دانند؟ این پرسش‌ها را می‌توان ادامه داد، اما اجازه دهید در اینجا متوقف شویم.

نویسنده این مقاله افزود:من خود از زبان چند تن از اعضای آل سعود شنیده‌ام که «این کشور (عربستان) از آنِ ماست، عبدالعزیز آن را با شمشیر تصرف کرد، دیگران هم می‌توانستند این کار را بکنند، اما نکردند.» مهم‌تر اینکه، من از یک منتقد شنیدم که شاهزاده نایف (وزیر کشور و مشاور ارشد سلمان) به گروهی از رهبران تجاری سعودی سر میز شام گفته است: «ما مانند خانواده سلطنتی انگلیس احمق نیستیم؛ ما هرگز شکل سلطنت مبتنی بر قانون اساسی به خود نخواهیم گرفت؛ ما برای حفظ میراث خود تا جایی می‌جنگیم که خون خیابان‌ها را فرا گیرد؛ اگر کسی این را دوست ندارد، در‌ها باز است و می‌تواند از این پادشاهی خارج شود.»

نویسنده اضافه کرد: ما در مورد تعهد آل سعود به اسلام تردید نمی‌کنیم، اما می‌دانیم که اسلام عدالت، سبک زندگی میانه‌رو، تقسیم نعمات الهی برای همه و جلوگیری از بی‌عدالتی در درآمد و ثروت را ترویج می‌کند. آل سعود ممکن است مستبد باشند، اما آیا محمد بن سلمان فردی متفاوت است؟ آیا یک اصلاح‌طلب متعهد است و انتصابش قبل از هزاران شاهزاده دیگر به عنوان ولیعهد به معنای آینده‌ای روشن برای عربستان سعودی است؟ پادشاه سلمان ترتیب جانشینی را برهم زده است و به طور مستقیم قدرت بی‌سابقه‌ای را در اختیار پسر جوانش قرار داده است. ما بر این باوریم که دست‌کم تعدادی از شاهزاده‌ها از رسیدن سریع وی به قدرت، آن هم پیش از صد‌ها شاهزاده ارشد دیگر، آزرده خاطر شده‌اند. تصمیمات محمد بن سلمان ممکن است برای هزاران شاهزاده دیگر، بدیمنی به دنبال داشته باشد.

در ادامه این مقاله آمده است: محمد بن سلمان یک اصلاح‌طلب نیست، بلکه تشنه قدرت است. فهرست خرید‌های وی از زمان به قدرت رسیدن شامل این موارد است: یک قایق تفریحی ۵۵۰ میلیون دلاری (که در جنوب فرانسه خریداری شد)، یک نقاشی کمیاب به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار و یک خانه سلطنتی به ارزش ۳۲۰ میلیون دلار در فرانسه. هزینه این دارائی‌ها از محل درآمد کار سخت و دشوار او نبوده است، بلکه از خزانه کشور تأمین شده است.

محمد بن سلمان چند صد شاهزاده، مقام ارشد دولتی و تاجر را به اتهام فساد دستگیر کرده است. همه این دستگیری‌ها بدون فرایند و رویه مناسب صورت گرفته است و برخی از دستگیرشدگان به شرط پرداخت پول آزاد شده اند. آیا دستگیری این شاهزاده‌های منتقد که تهدیدی برای محمد بن سلمان محسوب می‌شوند، تسویه حسابی افراطی بود یا تلاشی درازمدت برای مقابله با فساد لجام گسیخته در عربستان سعودی؟ اگر محمد بن سلمان یک حکمران دموکراتیک و شایسته حمایت آمریکاست، پس چگونه وی می‌خواهد خرید‌های عجیب و غریبش را از محل خزانه ملی توجیه کند؟

محمد بن سلمان برای جلب حمایت نسل جوان در عربستان سعودی و همینطور جلب حمایت آمریکا، اقدامات سطحی اندکی انجام داده است. وی تصمیم گرفته است به زنان اجازه رانندگی بدهد و سینما‌ها را سال ۲۰۱۸ به روی مردم باز کند. اگرچه ممکن است این اقدامات باعث جلب توجه مردم شود، اما این نهاد‌های مؤثر هستند که کشور به آن‌ها نیاز دارد - قانون اساسی، حکومت قانون، قوه قضائیه مستقل، حمایت از املاک خصوصی، قانون و اجرای قانون، پیشرفت به سمت حکومت مردمی.

هافینگتن پست در ادامه نوشت: ماجراجویی‌های محمد بن سلمان بسیار خطرناک است، به ویژه در یمن؛ جایی که وبا و بمباران گسترده مردم به دست سعودی‌ها به یکی از بزرگترین فجایع انسانی از زمان جنگ جهانی دوم تبدیل شده است. دستان آمریکا و انگلیس به سبب حمایت از محمد بن سلمان در این جنگ، به خون آلوده است. مشاوران ترامپ و جرد کوشنر به آن‌ها گفته اند که تعهد بی‌مورد به محمد بن سلمان ندهند و از ادبیات ابهام‌آمیز در مورد وی استفاده نکنند. الفاظ مبهم و گفتگوی مؤدبانه ممکن است به عنوان نوعی تشویق برای ادامه نبرد تفسیر شود.

حمایت بی‌پروایانه آمریکا از محمد بن سلمان و ماجراجویی‌های وی کنار حملات لفظی آمریکا علیه ایران در حمایت از آل سعود، پیامد‌هایی در ایران به دنبال داشته و گفتگو با تهران را دشوارتر ساخته است. ایرانی‌ها اکنون بیش از هر زمانی از دولت خود حمایت می‌کنند، زمانی که رهبرانشان می‌گویند آمریکا، ائتلاف‌های منطقه و پایگاه‌های آن تهدیدی برای امنیت ایران است، به این حرف آن‌ها باور دارند.

در انتهای این مقاله آمده است: دوستی آمریکا با دیکتاتور‌ها مسیر تکراری و بی پایان مناقشه‌ای است که با خون و ثروت آمریکایی‌ها در هم آمیخته است. حمایت آمریکا از مستبد‌ها باید مشروط به یک جدول زمانی باشد که بر اساس آن نهاد‌های مؤثر دولتی تشکیل شود و حکومت قانون، حقوق بشر و مشارکت مردم در دولت در آن رعایت شود.

ادعای جدید آمریکاییها علیه ایران


به نقل از خبرگزاری فرانسه، هیئت دیپلماتیک آمریکا در بیانیه ای مدعی شد نیکی هیلی، نماینده این کشور در سازمان ملل امروز، پنج شنبه، اسناد غیرقابل انکاری را ارائه خواهد داد که نشان می دهد ایران بطور عمد پایبندی های بین المللی خود را نقض کرده و تلاش کرده است بر روی نقض تعهدات بین المللی خود سرپوش بگذارد(!).

هیئت دیپلماتیک آمریکا همچنین در این بیانیه اعلام کرده است: ایران در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر نقض تعهدات بین المللی خود (!) شکست خورده است.

قرار است نیکی هیلی امروز، پنج شنبه، نشستی مطبوعاتی در خصوص این ادعا که ایران فعالیت های بی ثبات کننده خود را در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان ادامه می دهد (!)، برگزار کند.

نیکی هیلی از شورای امنیت سازمان ملل خواسته است در قبال ایران شدت عمل بیشتری از خود نشان دهد. هیلی مدعی شده است تهران معاملات تسلیحاتی غیرقانونی در یمن، لبنان و سوریه انجام داده است.

در گزارش محرمانه ای که به شورای امنیت فرستاده شده است، اعلام شده کارشناسان سازمان ملل باقیمانده موشک هایی را که نیروهای انصارالله به سوی عربستان شلیک کرده اند، مورد بررسی قرار دادند. طبق این گزارش شواهدی که ثابت کند این موشک ها از سوی ایران تأمین شده است، وجود ندارد.

همچنین آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در گزارشی که به دست خبرگزاری فرانسه رسیده است، اعلام کرده کارشناسان هنوز تجزیه و تحلیل اطلاعات را تمام نکرده اند.

ابراز تأسف شاه صعودی فقط شفاهی نه عملی!!!!؟؟؟؟؟


پادشاه عربستان: از تصمیم آمریکا درباره قدس متاسفیم!به نقل از شبکه تلویزیونی الحدث، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، پادشاه عربستان در جلسه افتتاحیه مجلس مشورتی این کشور گفت: عربستان تصمیم دولت آمریکا درباره قدس را محکوم و از آن ابراز تاسف می کند.

این در حالیست که نه پادشاه عربستان، نه ولیعهد و نه حتی وزیر خارجه این کشور امروز در نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول که با هدف محکوم کردن تصمیم آمریکا درباره قدس برگزار شد، شرکت نکردند.

افزون بر این،‌ بلافاصله پس از اقدام هفته گذشته ترامپ در معرفی قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، برخی منابع خبری اعلام کردند این اقدام با چراغ سبز عربستان انجام شده و ولیعهد سعودی نیز در پیامی محرمانه به داماد ترامپ از آن حمایت کرده است.

ملک سلمان همچنین در جلسه افتتاحیه مجلس مشورتی عربستان مدعی شد ریاض به ایفای نقش خود در مبارزه با تروریسم و خشکاندن منابع آن ادامه می دهد.

وی گفت: برای مقابله با دخالت های خارجی در امور کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) تلاش می‌کنیم.